ΜΑΘΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΟΥ

 

Μέθοδος Αυτοδιδασκαλίας των προγραμμάτων του Office (WINDOWS, WORD, EXCEL, ACCESS,

POWERPOINT, INTERNET) και της κατασκευής Ιστοσελίδων (FRONTPAGE, Γλώσσα HTML,

Εισαγωγή στο PHOTOSHOP)

 

Δημιουργός: Τάσος Ανθουλιάς (Εκδόσεις Χελιδόνι - Ελληνικά Γράμματα - 2000)

 

Το έργο αυτό αποτελείται από τέσσερα βιβλία:

 

1. Μάθε μόνος

Πολλές φορές, τα βιβλία (manuals) που συνοδεύουν τα προγράμματα για ηλεκτρονικούς υπολογιστές είναι πολύ μεγάλα, δύσχρηστα, με υπερβολικές λεπτομέρειες ή κακομεταφρασμένα. Έτσι, ο χρήστης του υπολογιστή αποθαρρύνεται και προσπαθεί να βρει κάποιον που θα του εξηγήσει τα βασικά στοιχεία της λειτουργίας του υπολογιστή και των προγραμμάτων που χρειάζεται.

Στόχος αυτού του βιβλίου είναι να κάνει προσιτό τον υπολογιστή στον χρήστη. Δεν απαιτεί καμιά προηγούμενη γνώση. Ο χρήστης κάθεται μπροστά στον υπολογιστή του και εφαρμόζει κατά γράμμα ό,τι γράφει το βιβλίο, συγκρίνοντας αυτά που βλέπει στην οθόνη του με τις εικόνες που είναι τυπωμένες στο βιβλίο. Έτσι, ταυτόχρονα αποσαφηνίζει τις έννοιες, εξοικειώνεται με την ορολογία και μαθαίνει να χρησιμοποιεί παραγωγικά τον υπολογιστή του.

Το κείμενο είναι ελάχιστο: όσο χρειάζεται για να μάθει κανείς να δουλεύει με τον υπολογιστή του, απλά και πρακτικά, με σκοπό να αξιοποιήσει πραγματικά τον υπολογιστή και να αυξήσει τη δική του παραγωγικότητα.

Το βιβλίο είναι σε Word (σύνολο σελίδων: 148)

 

2. Βιβλίο Office

Το βιβλίο αυτό είναι βιβλίο αναφοράς για όλα τα προγράμματα του Office. Δεν είναι γραμμένο για να διαβαστεί με τη σειρά, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βρει κάποιος μια λεπτομέρεια που δεν ξέρει ή την έχει ξεχάσει. Παρουσιάζονται τα μενού των προγραμμάτων με επεξηγήσεις όλων των εντολών (επιλογών), καθώς και οι βασικές γραμμές εργαλείων. Δίπλα σε κάθε όρο παρουσιάζεται (σε παρένθεση) ο αντίστοιχος όρος στα Αγγλικά, ώστε να μπορεί κανείς να δουλέψει και μια αγγλική έκδοση των προγραμμάτων.

Το βιβλίο είναι σε Word (σύνολο σελίδων: 135)

 

3. Ασκήσεις Office

Περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο σύνολο ασκήσεων για Word, Excel και Access.

Το βιβλίο είναι σε Word (σύνολο σελίδων: 38)

 

4. Διαδίκτυο

Ένα βιβλίο για όσους θέλουν να μάθουν να κατασκευάζουν δικές τους ιστοσελίδες. Περιλαμβάνει τρία τμήματα: Εισαγωγή στο πρόγραμμα κατασκευής ιστοσελίδων FrontPage, Εισαγωγή στη γλώσσα προγραμματισμού ιστοσελίδων HTML και Εισαγωγή στο πρόγραμμα Photoshop (ώστε να επεξεργαστούν εικόνες για την ιστοσελίδα τους).

Το βιβλίο είναι σε Word (σύνολο σελίδων: 61)

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ:

 

Μάθε μόνος

 

Βιβλίο Office

 

Ασκήσεις - Διαδίκτυο

 

Για μια εισαγωγή σε Word, Excel και Access δείτε τα ακόλουθα βίντεο στο YouTube:

Word:

https://www.youtube.com/watch?v=7fUqYREWVvQ

Excel:

https://www.youtube.com/watch?v=pW27LC-ShDQ

Access:

https://www.youtube.com/watch?v=Q2Vv_n1_E4M

Δείτε και το κείμενο για τη Διδασκαλία της σύγχρονης γραφής:

https://www.helidoni.info/ModernWrite.pdf

 

Επιστροφή

στην Αρχική σελίδα