Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

 

Η δημιουργία του Κέντρου Διδακτικού Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη. Επικεφαλής η Αθηνά Ρικάκη, μια δασκάλα με μεγάλες ικανότητες, πολλές γνώσεις, ανοιχτό μυαλό και όρεξη για άνοιγμα νέων δρόμων.

  

 

Από τα εγκαίνια του Κέντρου Διάθεσης Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη, που δημιουργήσαμε με τον στενό μου φίλο Γιώργο Καρφή (αριστερά) και τον Γιαννίκο Κοπιδάκη (στο κέντρο). Μια προσπάθεια να προωθηθεί το καλό βιβλίο σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

 

1978. Επιστροφή στην Αθήνα. Η πρώτη συμμετοχή μου στην έκθεση βιβλίου στο Ζάππειο, στο περίπτερο των εκδόσεων «Νέα Σύνορα», με τον Αντώνη Λιβάνη.

  

 

1979. Στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΟΔΗΣΟ

(με πρόεδρο τον Γιάγκο Πεσμαζόγλου, υπεύθυνο της διαπραγμάτευσης για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ)

Εγώ ήμουν υπεύθυνος για θέματα εκπαίδευσης.

 
 

1980. Ο Γιάγκος Πεσμαζόγλου υπογράφει το βιβλίο του «Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Κοινότητα», το οποίο είχα επιμεληθεί. Δίπλα μου ο εξαιρετικός φίλος μου Βαγγέλης Φιλόπουλος (πρόεδρος σήμερα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας).

 

 

1983. Στο πρώτο Συνέδριο για την Πληροφορική στο Ευγενίδειο Ίδρυμα. Δεύτερος από αριστερά στην πρώτη σειρά.

 
 

Στα Μάλια της Κρήτης (πριν κακοποιηθούν από την αρπαχτή της τουριστικής «πολιτικής» μας), γράφοντας ένα από τα άρθρα μου.

  

 

Η πρώτη παρουσίαση (Σεπτέμβριος 1983) που έκανα στους εκπαιδευτικούς των «Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη» για τις δυνατότητες που προσφέρει ο υπολογιστής στην εκπαίδευση.

 
 

Το πρώτο τμήμα υπολογιστών για παιδιά που οργάνωσα

και στο οποίο δίδαξα (Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη. 1983-1987).

 

Για να δείξουμε τη χρήση των υπολογιστών σε διάφορους τομείς της ζωής, δημιουργήσαμε με τα παιδιά μια σειρά από θεατρικά σκετς που τα παρουσιάσαμε στους γονείς (στο θέατρο των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη). Σε ένα από τα σκετς είχα διασκευάσει ένα μέρος από το έργο του Ιούλιου Βερν «Από τη γη στη σελήνη» – δηλαδή πώς θα έγραφε το έργο ο Βερν αν είχε σκεφτεί (εκτός απ’ όλα τα άλλα που είχε προβλέψει) ότι μέσα στον πύραυλό του θα είχε κι έναν υπολογιστή.

 
     

Επιστροφή

στο Βιογραφικό