Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

 

Το 1987 με κάλεσαν να διδάξω στα Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου (στη Ρόδο) τη «Χρήση της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση». Εκεί έκανα μια σειρά από «εγκλήματα». Το πρώτο ήταν πως εγκαταστάθηκα αμέσως στη Ρόδο, θεωρώντας πως έπρεπε να κάνω σωστά τη δουλειά μου (ενώ όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι, που δεν ήταν Ροδίτες, έρχονταν μια μέρα στις δεκαπέντε, αεροπορικώς από την Αθήνα).

 

 

Το δεύτερο ήταν πως αμέσως άνοιξα το πανεπιστήμιο στην κοινωνία, προσφέροντας, μεταξύ άλλων, σεμινάρια (φυσικά, χωρίς πληρωμή), κάθε Τρίτη απόγευμα, στους εκπαιδευτικούς της Ρόδου.

Η συμμετοχή ήταν τόσο μεγάλη…

 

…που κάθονταν ακόμα και στην ανοιχτή πόρτα.

  

 

Σε πάρτι για το τέλος της χρονιάς με τους φοιτητές μου.

 
 

Από τη συγκέντρωση για την απονομή των βεβαιώσεων

για τη συμμετοχή στα σεμινάρια που έκανα στον Δήμο Ρόδου.

 

Τα «εγκλήματά» μου συνεχίζονται: Μου αναθέτουν τη διάλεξη με θέμα «ΕΟΚ και Νέες Τεχνολογίες» στα πλαίσια της Συνόδου των αρχηγών κρατών της ΕΟΚ στη Ρόδο τον Νοέμβριο του 1988 (αφού κανένας άλλος συνάδελφος δεν δήλωσε πως ήξερε το θέμα!).

  

 
 

Αλλά δεν βάζω μυαλό και συνεχίζω να «χαλάω την πιάτσα». Δύο Erasmus (1989-1994). Ένα διεθνές συνέδριο για την «Πρώτη Γραφή και Ανάγνωση» (1989) που οργανώνω στη Ρόδο. Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Επιτροπή της ΕΟΚ για τη οργάνωση του project «New Information Technologies and Literacy Skills» (1988-91). Συμμετοχή στο πρόγραμμα Start-Up που επιδοτήθηκε από την ΕΟΚ και αναφέρεται στη χρήση των υπολογιστών στην εκπαίδευση, μέσα στα πλαίσια του προγράμματος DELTA (1990-1992). Συμμετοχή σε διάφορα διεθνή συνέδρια.

 

Από το Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών (A.E.D.E.) στο Ζάππειο με θέμα: «H Εκπαίδευση στην Ευρώπη» (11-12/4/92). Εισήγηση με θέμα: «Οι νέες τεχνολογίες και η Ευρωπαϊκή εκπαίδευση ως παράγοντας καλλιέργειας της κοινής πολιτιστικής συνείδησης».

Δημιουργώ στο πανεπιστήμιο το πρώτο εργαστήριο πληροφορικής στην Ελλάδα για άτομα με όλων των ειδών τις ειδικές ανάγκες, με τη βοήθεια του σημαντικού φίλου μου Νίκου Ράπτη (1993-1994). Έρχονται εκπρόσωποι της ΕΟΚ και δίνουν συγχαρητήρια.

  

 
 

Συμμετοχή στο πρόγραμμα LINGUA με θέμα «Eλληνο-αγγλική και αγγλο-ελληνική εκπαιδευτική σειρά σε δίσκους CD, με στόχο τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στις αντίστοιχες χώρες, σχεδιασμένη με τη βοήθεια των πολλαπλών μέσων», σε συνεργασία με τρεις αγγλικές εταιρείες (1993-95).

[Να σημειωθεί πως τα Κοινοτικά προγράμματα εγκρίνονταν τότε κατευθείαν από τις Βρυξέλλες – μετά το 1996 οι εγκρίσεις άρχισαν να γίνονται από τα ελληνικά Υπουργεία και ο καθένας σήμερα ξέρει ποια ήταν η κατάληξη].

Επομένως, το τέλος ήταν προδιαγεγραμμένο …

 

1990. Δίπλα στον Αντώνη Γεωργιάδη (πρώην Υπουργό), ο οποίος παρουσιάζει το Πρόγραμμα (που είχαμε φτιάξει μαζί) για τη διεκδίκηση του Δήμου Ρόδου.

Μπορείτε να δείτε την πολιτική μου δραστηριότητα

στη διεύθυνση: https://www.helidoni.info/PolAnthoulias.pdf

 

 
     

Επιστροφή

στο Βιογραφικό