Βιογραφικό του Τάσου Ανθουλιά

Ο Τάσος Ανθουλιάς σπούδασε αρχικά Πολιτικός Μηχανικός και, στη συνέχεια, μετεκπαιδεύτηκε στην Αγγλία στη διδακτική των θετικών μαθημάτων. Ειδικεύτηκε στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στη χρήση τους στην εκπαίδευση. Είναι τακτικό μέλος της Εταιρείας Επιστημόνων Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (ΕΠΥ), της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (ΕΤΠΕ) και της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΕΕΕΕ). Είναι πιστοποιημένος από την Ελβετική Ομοσπονδία Τουρισμού για τη διεξαγωγή των σεμιναρίων και τον έλεγχο της διαδικασίας απονομής του ελβετικού Σήματος Ποιότητας για τον Τουρισμό (Q label) σε ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις.

Το 1983 οργάνωσε το πρώτο τμήμα υπολογιστών (σε ελληνικό σχολείο) στα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη της Αθήνας (διδάσκοντας μαθητές από την Δ δημοτικού ως την Γ γυμνασίου - πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τη σχετική έρευνα) και το 1985 οργάνωσε την εκπαίδευση στην πληροφορική στο Κολλέγιο Αθηνών (διδάσκοντας μαθητές της Δ λυκείου, μεταξύ των οποίων ήταν, από σύμπτωση βέβαια, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης). Από το 1987 ως το 1994 δίδαξε τη ρήση της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση" στα Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο. Το 1990 οργάνωσε το πρώτο εργαστήριο Πληροφορικής (στην Ελλάδα) για άτομα με ειδικές ανάγκες. (Παραιτήθηκε από το Πανεπιστήμιο μη αντέχοντας την ίντριγκα των συναδέλφων και την αδιαφορία της συντριπτικής πλειοψηφίας των φοιτητών). Από το 1998 ως το 2001 ήταν Διευθυντής Κατάρτισης ενός Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης εθνικής εμβέλειας. Από το 2001 ως το 2003 ήταν Διευθυντής Σπουδών Πληροφορικής στο δίκτυο AXON. Υπήρξε, επίσης, υπεύθυνος εκπαίδευσης της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, καθώς και Διευθυντής της Εταιρείας Πιστοποιήσεων ΕΠΙΣΤ.

Δημιούργησε τον εκδοτικό οίκο Χελιδόνι αρχικά (το 1976) για την έκδοση εκπαιδευτικών βιβλίων και αργότερα (το 1991) για την παραγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε CD-ROM (πατήστε ΕΔΩ για να τα δείτε). Ήταν υπεύθυνος των εκδόσεων Gutenberg για τα βιβλία της σειράς Πληροφορική και άνθρωπος. Ήταν υπεύθυνος για τα σχετικά με την Πληροφορική λήμματα στην Παιδαγωγική και Ψυχολογική Εγκυκλοπαίδεια των εκδόσεων Ελληνικά Γράμματα. Συνεργάστηκε με τις εκδόσεις Νέα Σύνορα για τη συγγραφή βοηθητικών βιβλίων για τους γονείς.

Συμμετέσχε σε οχτώ διακρατικά ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση (πατήστε ΕΔΩ για να τα δείτε). Έκανε εισηγήσεις σε πολλά διεθνή συνέδρια (πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τα συνέδρια και τους τίτλους των εισηγήσεων). Σχεδίασε και παρουσίασε (το 1989) στην ET1 την παιδική τηλεοπτική σειρά O υπολογιστής κι εμείς (σε 12 επεισόδια - πατήστε ΕΔΩ για να τα δείτε) και έκανε μια συζήτηση με παιδιά για τη σχέση υπολογιστή και βιβλίου (πατήστε ΕΔΩ για να τη δείτε).

Μηχανοργάνωσε το Επαγγελματικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου (1991) και δημιούργησε τρία πακέτα επαγγελματικών εφαρμογών: για τα Δημοτολόγια (1991), τα Πρωτόκολλα των δημόσιων υπηρεσιών (1992) και τις Δανειστικές Βιβλιοθήκες (1992) (πατήστε ΕΔΩ για να δείτε.την περιγραφή τους).

Έχει γράψει 21 βιβλία και έχει μεταφράσει άλλα 10 σχετικά με την Παιδαγωγική, τη Διδακτική και την Πληροφορική (πατήστε ΕΔΩ για να τα δείτε). Έχει κατασκευάσει 15 πακέτα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για υπολογιστές (πατήστε ΕΔΩ για να δείτε ένα μέρος τους). Έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα σε διάφορα έντυπα.

Για χαρακτηριστικά δημοσιεύματα στον Τύπο πατήστε ΕΔΩ

Σχολιασμένα φωτογραφικά άλμπουμ:

Η καταγωγή μου και οι γονείς μου

Το ξεκίνημα (μέχρι το πτυχίο του Α.Π.Θ.)

Η πρώτη δημιουργική περίοδος

Η δεύτερη δημιουργική περίοδος

Ο γιος μου Αλέξανδρος

Η γυναίκα μου Ειρήνη (Irene Faure)

Πατήστε ΕΔΩ για το πλήρες τυπικό Βιογραφικό Σημείωμα.

Μπορείτε, επίσης, να δείτε ένα "ζωντανό" αναλυτικό βιογραφικό σε βίντεο στη διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?v=jA29BvqvA2E

Και ένα πολιτικό βιογραφικό σε βίντεο στη διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?v=rHj7NMCqK8k

Επιστροφή

στην Αρχική σελίδα